ابهاماتی در خوردن سیب زمینی های جوانه دار! | تغذیه سالم

سیب زمینیای جوونه زده براساس تحقیقی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا بیشتر مردم فکر می کنن که سیب زمینیا یه جور ریشه گیاهی هستن چون مثل هویج و دیگه اجناس ریشه ای زیر زمین رشد می کنن، اما واقعا اونا یه جور ساقه تغییر یافته هستن به نام غده. غدها ساقه های فشرده و متورمی هستن که در زیر زمین […]

سیب زمینیای جوونه زده

براساس تحقیقی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا بیشتر مردم فکر می کنن که سیب زمینیا یه جور ریشه گیاهی هستن چون مثل هویج و دیگه اجناس ریشه ای زیر زمین رشد می کنن، اما واقعا اونا یه جور ساقه تغییر یافته هستن به نام غده. غدها ساقه های فشرده و متورمی هستن که در زیر زمین تشکیل می شن و بعد از این که گیاه والد می میره همانجا باقی می مانند. سیب زمینیا غنی از کربوهیدرات هستن، چون باید ذخیره غذایی لازم واسه ادامه زندگی گیاه رو در طول زمستون داشته باشن.

اگه به سیب زمینی خوب نگاه کنین متوجه «چشما» میشین، لکه های کوچیکی که روی پوست سیب زمینی قرار گرفتن. این لکه ها واقعا گره های ساقه هستن. تو یه ساقه معمولی که روی زمین قرار گرفته این گره ها رشد می کنن و به شاخه و برگ تبدیل می شن. وقتی سیب زمینیا به مدت طولانی در گنجه نگهداری شن این گره ها هستن که شروع به رشد می کنن.

وجود گرما و نور رشد این گره ها رو تحریک می کنه. واسه همینه که سیب زمینیا رو باید در جای تاریک و سرد نگه داشت. اما رنگ سبز دور و بر جوانه ها چی می شه؟ بیشتر ما شنیده ایم که نباید سیب زمینیای سبز شده رو بخوریم اما به چه دلیل؟

تماس با نور واکنشای فیزیولوژیکی خاصی در داخل غده به راه میندازه. تولید کروفیل رنگ سبز بوجود میاره. این ماده اصلا مضر نیس و در واقع شامل مقادیر بالایی از مواد معدنی مغذی مثل آهن هم هست.

اما نور و گرما باعث تولید ماده دیگری به نام سولانین هم می شه. ماده شیمیایی که اگه در مقادیر زیاد مصرف شه، می تونه بروز نشونه های مسمومیت رو به دنبال داشته باشه. نشونه ها شامل حالت تهوع، اسهال، استفراغ ، درد معده، سوزش گلو، سردرد و سرگیجه است.

این ماده شیمیایی بیشتر همراه با کلروفیل در زیر پوست سیب زمینی و در ساقه های تازه جوونه زده جمع می شه. پس  پیشنهاد می شه که سیب زمینیای سبز یا سیب زمینیایی که شروع به جوونه زدن کردن، مصرف نشن.

البته میشه بخشای سبز پوست و ساقه هایی که جوونه زده ان رو جدا کرد تا احتمال وجود هر عکس العمل مسمومیت زا رو به کمترین اندازه برسونه، اما بازم مزه تلخی در سیب زمینی باقی می مونه.  شروع روند رشد باعث جذب قند و ویتامینای موجود در سیب زمینی هم می شه که به این معنیه سیب زمینی جوونه زده ارزش غذایی کمتری داره.

این بخشای سبز شده قابل خوردن نیستن، اما عوضش میشه اونا رو کاشت و یه گیاه سیب زمینی جدید پرورش داد. اگه طرفدار محیط زیست هستین و فضای کافی واسه کاشت این بخشای سبز ندارین و در عین حال نمی خواین زباله زیادی طول کنین جوانه ها و بخشای سبز رو جدا کنین و سیب زمینیا رو بجوشونین، ریز کنین و به پرنده ها بدین. با این کار حتما خوشحال شون می کنین.

دکتر سلام

اخبار در رابطه :

سیب زمینی رو درست مصرف کنیم

توضیحاتی در مورد کالری سیب زمینی و اثرات اون در اضافه وزن!

این جوری با سیب زمینی وزن خود رو کم کنین!

از این به بعد سیب زمینی رو با پوست بخورین

سیب زمینی ؛ آب پز تنوری یا سرخ شده؟

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *